Drive-thru restaurant | Restoranto (2024)

Tegenwoordig hoef je niet per se binnen of buiten een restaurant te gaan zitten om daar te kunnen eten. Je kunt nu ook met je auto door een drive-thru restaurant om er te kunnen eten. Het is vaak makkelijk en snel. Ook is het handig als je lange afstanden moet rijden. Hoe werkt een drive-thru en waar komt een drive-thru restaurant eigenlijk vandaan? Meer hierover lees je verder in deze blog.

Drive-thru restaurant | Restoranto (1)

Wat is een drive-thru?

Een drive-thru is een soort afhaalservice die wordt aangeboden door een bedrijf waarmee klanten producten kunnen kopen zonder hun auto te verlaten. Het concept is ontstaan in de Verenigde Staten en heeft sindsdien zich uitgebreid naar de andere landen.

Hoe werkt een drive thru?

Je rijdt met de auto de drive-through in en komt vervolgens bij een groot bord waar het menu op staat. Daar staat dan gelijk een grote microfoon waar je je bestelling in kunt spreken. Vervolgens kun je doorrijden naar het eerste raam om te betalen en daarna kun je doorrijden naar het tweede raam om je bestelling op te halen. Soms wordt er ook door personeel het eten naar je auto gebracht. Je kunt er dan voor kiezen om het eten en drinken onderweg op te eten of je auto te parkeren, zodat je even rustig je eten op kan eten. Wanneer het heel erg druk is in een drive-thru, kan het zijn dat je een vak wordt aangewezen waar je even in kan staan. Dit zorgt ervoor dat de wachtrij kort wordt gehouden en dat er geen verkeersproblemen optreden. Wil je ook je ook door de drive-thru, maar heb je nog geen rijbewijs? Een theoriecursus in Zwolle doe je hier.

Lees ook: Restaurant inrichting waar je van gaat watertanden

In de tijd van covid

In de tijd van covid werden drive-thru restaurant steeds populairder. Horecaondernemers werden gedwongen tot creativiteit. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van een online bestelomgeving of afhaal- en bezorgmaaltijden. De meeste restaurants bleven creatief in die zware tijd om covid te kunnen overleven. Zo boden sommige restaurants een drive-in aan waarin je een 3 gangen menu kon eten of zelfs bij sommige restaurants een 5 gangen menu. De afstand vanuit de auto biedt mogelijkheid om de veiligheid te waarborgen. Deze creatieve zorgden ervoor dat gasten alsnog steun konden leveren aan de horeca.

Voordelen van een uitgebreide drive-thru-systeem

Uit onderzoek blijkt dat 70% van de klanten een drive-thru systeem essentieel vinden bij het kiezen van een restaurant. Met de komst van AI wordt de drive-thru nog winstgevender. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de snelheid van bestellingen toeneemt. Dit leidt weer tot tevreden en loyale klanten.

De klant beter begrijpen

Door gebruik te maken van AI-gerichte drive-through oplossingen, kun je begrijpen waarom klanten kiezen voor weg te rijden voordat ze de menubalk bereiken. Deze gegevens kunnen worden gebruikt de klantervaring te verbeteren door bepaalde dingen aan te passen.

Drive-thru restaurant | Restoranto (2)

Diepere inzichten

Ook kan AI worden gebruikt voor objectidentificatie en tracking. Je kunt dan zien hoe lang het duurt voordat klanten gaan bestellen en hoelang ze op hun eten wachten. Je kunt hier als restaurant op inspelen om de wachttijden te verkorten en er voor te zorgen dat het eten snel wordt bezorgd. Ook kan AI-kentekens herkennen. Dit is handig om loyale klanten te volgen en om die een loyaliteitsprogramma aan te kunnen bieden.

Lees ook: Restaurant interieur: tips voor de inrichting

Snelle service

Wanneer klanten te lang moeten wachten op hun eten gaan ze naar een ander restaurant. Daarom is het belangrijk er sprake is van een snelle service. AI kan de route die die de klanten volgen in drive-thru optimaliseren, zodat ze minder lang in de rij hoeven te wachten.

Verbeterde klantervaring

Door loyale klanten te herkennen kunnen loyale klanten ook beloond worden. Hierdoor wordt de klantloyaliteit nog beter worden. Denk aan klantenvoordeel via een app. Bijvoorbeeld een kortingscode geven bij een x-bedrag aan bestellingen. Of wanneer de persoon jarig is een kortingscode geven.

Verhogende winstgevendheid

Er moet dus gezorgd worden voor dat klanten steeds weer bij jouw restaurant terugkomen. Hiervoor moet je de service verbeteren en terugkerende klanten belonen voor hun loyaliteit. Hierdoor voelen ze zich gewaardeerd en zullen daarom ook sneller terugkomen.

Verschillende drive-thru’s

In Nederland heb je de meest creatieve drive-thru’s. Zo kun je naar een cinema drive-in gaan. Daar kun je op een groot scherm klassieke films kijken. Ook heb je steak drive-thru waar je een lekkere steak van Loetje thuis of in je auto kan eten. Een andere creatieve drive-in in Nederland is er een waar je bloemen kunt kopen. Er bestaat zelfs een fruit en groente drive-thru.

Drive-thru restaurant | Restoranto (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated:

Views: 5615

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.