Microsoft Edge, Beta, Dev en Canary: welke moet je kiezen? (2024)

Microsoft heeft een nieuwe Chromium-versie van zijn Edge-browser uitgebracht, die wordt geleverd met veel coole functies. Wanneer u het echter gaat downloaden, heeft u vier verschillende opties om uit te kiezen. Je kunt de reguliere Edge, de Beta-tak, de Dev-tak of Canary downloaden. Wat doet elk en welke is de beste versie voor jou?

Inhoudsopgave

De vier versies van Microsoft Edge

1. Microsoft Edge

3. Microsoft Edge-ontwikkeling

4. Microsoft Edge Canarische

Welke is het beste voor u?

Laten we elk van deze versies opsplitsen en kijken waar ze uitblinken om te zien welke je moet gebruiken.

De vier versies van Microsoft Edge

Microsoft Edge heeft nu een Chromium-basis, die een soortgelijk raamwerk gebruikt als wat Google Chrome gebruikt. Als zodanig kan Microsoft toekomstige Edge-functies testen, net zoals Google Chrome zijn eigen testbedden heeft.

Als je dus iets anders downloadt dan de reguliere versie van Edge, download je iets waar nog aan gewerkt wordt. Hoeveel werk in uitvoering uw versie is, hangt echter af van welke u hebt gedownload.

1. Microsoft Edge

De eerste is de reguliere Microsoft Edge. Dit is de versie die je krijgt als je de . bezoekt Microsoft Edge officiële website en download het programma vanaf daar.

De reguliere versie bevat geen geavanceerde experimenten. De functies in de reguliere versie van Edge zijn getest en uitgeprobeerd voordat deze op uw pc arriveert. Als zodanig is dit van alle versies van Edge de meest “saaie”; dat betekent echter ook dat het de meest stabiele is.

Als je niet iemand bent die graag op het snijvlak van wat een browser doet, moet je zeker bij de hoofdtak van Edge blijven, en dubbel zo als je niet van buggy-functies houdt, zoals (hopelijk!) alle de bugs werden gladgestreken tijdens het bètaproces.

2. Microsoft Edge-bèta

Wanneer u verder gaat dan de reguliere versie van Microsoft Edge, zult u eerst de bètaversie vinden. In tegenstelling tot de reguliere versie, wordt de bètaversie gedownload van de Microsoft Edge Insider-pagina.

Microsoft Edge, Beta, Dev en Canary: welke moet je kiezen? (1)

Wanneer je de Microsoft Edge-bèta gebruikt, krijg je elke zes weken een grote update. Deze updates hebben al twee testfasen doorlopen, maar hebben nog wat meer tijd nodig in de testring voordat ze aan de hoofdtak worden toevertrouwd.

In relatie : Google Play gratis app van de week: wat u moet weten

Als zodanig is de Edge-bèta een geweldige mix van zowel stabiliteit als geavanceerde functies. De features hebben de ergste bugtests al doorstaan, maar je zult nog steeds nieuwe toevoegingen zien en uitproberen lang voordat mensen in de reguliere branch ze gaan gebruiken. Hoewel het een beetje riskant kan zijn om het bètakanaal te gebruiken voor belangrijke zakelijke doeleinden, zouden er geen problemen moeten zijn met persoonlijk gebruik.

3. Microsoft Edge-ontwikkeling

Dit is waar de dingen een beetje rotsachtig worden. Net als de bèta kun je de Dev-versie krijgen van de Microsoft Edge Insider-pagina. In tegenstelling tot de bèta krijgt de Dev-versie echter elke week een update. Dit geeft het Microsoft Edge-team voldoende tijd om een ​​functie te implementeren, testen en uit te brengen, maar niet genoeg tijd om ervoor te zorgen dat deze 100 procent bugvrij is.

Microsoft Edge, Beta, Dev en Canary: welke moet je kiezen? (2)

De Dev-build is een geweldige optie als je Microsoft wilt helpen bij het vinden en pletten van bugs die zich voordoen in de nieuwe functies van de browser. Het is ook geweldig als je extensies voor Microsoft Edge wilt ontwikkelen, omdat je een uitgewerkte preview hebt om je tools te helpen ontwikkelen. Dit betekent dat u ervoor kunt zorgen dat uw extensie werkt met toekomstige releases van Edge.

4. Microsoft Edge Canarische

Ten slotte hebben we de meest chaotische van het geheel, Canarische. Kanarie wordt zo genoemd omdat het “de kanarie in de kolenmijn” vertegenwoordigt, met een grote kans dat er foutcode verschijnt.

Microsoft Edge, Beta, Dev en Canary: welke moet je kiezen? (3)

Nogmaals, je kunt Canary krijgen van de Microsoft Edge Insider-pagina. Deze build wordt elke weekdag bijgewerkt met alle functies waaraan het Edge-team de dag ervoor werkte.

Dit betekent dat u voorop loopt met wat er nieuw is voor Edge. Je kunt de dag nadat deze is ontwikkeld met elke nieuwe functie spelen. Het betekent echter ook dat er tal van bugs en problemen zijn die kunnen optreden bij het uitproberen van nieuw gecodeerde functies.

Canary is een fantastische tool om te gebruiken als je alle nieuwe, glanzende functies wilt zien die Microsoft voor de browser heeft gepland. U krijgt in wezen elke dag een nieuwe Edge-browser! Hoewel het niet wordt aanbevolen om veel tijd in de Canary-build door te brengen, is het erg interessant om het op te starten en te zien wat er is veranderd. Het is ook geweldig voor degenen die graag bugs vinden, omdat je gaat experimenteren met de nieuwste code die Microsoft te bieden heeft.

Welke is het beste voor u?

Om de verschillende versies van Edge samen te vatten:

  • De belangrijkste Edge-tak is het beste als je stabiliteit koestert boven flitsende nieuwe functies. Deze kun je het beste gebruiken voor belangrijk en professioneel werk.
  • De bètatak zal bugs bevatten, maar het is ook de meest stabiele versie van de drie Insider-builds. Probeer deze voor persoonlijk gebruik als je de nieuwe functies in hun (relatief) bug-vrije glorie wilt zien.
  • De Dev-tak is geweldig voor ontwikkelaars van extensies die willen zien hoe hun projecten werken met toekomstige updates van Edge. Het is ook een goede keuze als je op insectenjacht wilt gaan en de fijnere details wilt gladstrijken.
  • De Canarische tak is geweldig voor het zien van alle nieuwe functies die Microsoft heeft gepland en voor het testen van bugs. Het is echter niet aan te raden om de browser intensief te gebruiken.

Nu u weet welke versie van Microsoft Edge u moet gebruiken, kunt u deze vlaggen bekijken om de Edge-functionaliteit uit te breiden en de prestaties te verbeteren.

Microsoft Edge, Beta, Dev en Canary: welke moet je kiezen? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated:

Views: 5942

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.