Rondreis Georgië » Individuele Rondreizen Op Maat | Riksja Georgië (2024)

Rondreis Georgië: veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd om naar Georgië te gaan?

Als je op reis gaat naar Georgië moet je door de afwisselende landschappen rekening houden met verschillende klimaten. De beste reistijd Georgië ligt tussen april en eind september, maar je kan het hele jaar door een Georgië-rondreis maken. Tussen april en september is het veelal zonnig, de maanden hier net voor of na zijn wat wisselvalliger met af-en-toe een regenbui. Wil je in de winter (november t/m maart) naar Georgië afreizen dan kan dit ook, maar houd er bij het plannen van je reis wel rekening mee dat niet alles toegankelijk is door de sneeuw. Uiteraard adviseren wij je hier graag over!

Heb ik een visum nodig voor Georgië?

Voor een rondreis door Georgië heb je geen visum nodig. Wel een paspoort dat na het verlaten van Georgië nog 6 maanden geldig is.

Heb ik inentingen nodig voor mijn reis naar Georgië?

Voor een reis naar Georgië zijn geen vaccinaties verplicht. Wel worden bepaalde vaccinaties aangeraden. Thuisvaccinatie adviseert een DTP, Hepatitus A en BMR vaccinatie voor een reis naar Georgië. Voor meer informatie kan je terecht op www.thuisvaccinatie.nl.

Moet ik Malaria-maatregelen treffen als ik naar Georgië ga?

Van juni tot en met oktober komt er Malaria voor in het grensgebied met Azerbeidzjan. Zodra je je in Malaria gebied bevindt is het belangrijk dat je DEET gebruikt, maar ook een goede klamboe en lange kleding is aan te raden. Ga voor verdere informatie naar www.thuisvaccinatie.nl of de GGD.

Hoe zit het met betalen in Georgië?

In Georgië betaal je met de Georgische lari (GEL). 1 lari staat ongeveer gelijk aan 0,30 cent. In de grotere steden, maar ook op de luchthavens kun je geld pinnen bij bankautomaten. In veel restaurants, op een enkeling na, kun je niet pinnen of met je creditcard betalen. Het is daarom belangrijk om altijd voldoende cash op zak te hebben.

Hoeveel is het tijdsverschil tussen Nederland en Georgië?

In onze zomertijd is het 2 uur later in Georgië. Tijdens onze winter is het 3 uur later in Georgië.

Hoe reis je in Georgië?

In Georgië zijn er veel verschillende manieren om te reizen. Ga zelf op avontuur met je eigen huurauto en ervaar alle vrijheid dat dit met zich meebrengt. Rijd je liever niet zelf? Reis dan door Georgië met een chauffeur. Je hebt alle tijd om te genieten van het uitzicht en ook niet onbelangrijk, de chauffeur spreekt de taal. In Georgië spreken weinig mensen Engels waardoor het soms lastig communiceren is. Ook is het mogelijk om per trein te reizen. Tot slot is er de marshrutka. Dit zijn mini-busjes met plaats voor ongeveer veertien of achttien personen. Deze busjes zijn goedkoop en een alternatief voor de taxi of huurauto.

Wat eten ze in Georgië?

Georgiërs zijn gek op kaas! Eén van meest bekende gerechten van de lokale keuken is ‘Chatsjapoeri’; brood gevuld met kaas. Vaak zit er ook nog kaas over het brood zelf. Ook ‘Khinkali’ is een gerecht dat veel in Georgië wordt gegeten. Dit zijn deegpakketjes die iets weg hebben van dumplings. Deze worden vaak gevuld met vlees en specerijen. Wat je ook veel in Georgië ziet, zijn gerechten met een walnotensaus. Zo eet je deze saus bijvoorbeeld in combinatie met kip (Satsivi), of als een pesto-achtige saus bij aubergine (Badridzhani Nigvsit).

Is reizen door Georgië duur?

Georgië is een relatief goedkoop land om een rondreis doorheen te maken (natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wilt). Voor een prikkie kun je hier reizen met het openbaar vervoer of een taxi nemen. Uit eten gaan is een stuk goedkoper dan in Nederland. Zo betaal je voor een kop thee iets meer dan 0,50 cent en voor een lokaal biertje rond de 0,70 cent. De prijs van een avondmaaltijd ligt tussen de 5 en 15 euro per persoon, inclusief Georgische wijn natuurlijk. Voor minder dan een euro heb je een paar literflessen water. Houd hierbij wel rekening met het milieu en neem bijvoorbeeld een eigen, navulbaar drinkflesje mee. Voor de meeste bezienswaardigheden zul je entree moeten betalen, maar dit is omgerekend hooguit een paar euro.

Wat mag ik niet missen tijdens mijn reis door Georgië?

In een rondreis door Georgië is veel te zien en veel te beleven. Dat wordt keuzes maken! Maar wat zijn nu de hoogtepunten die je niet mag missen?

Als je op vakantie gaat naar Georgië, mag een bezoekje aan de hoofdstad Tbilisi eigenlijk niet ontbreken. Neem de kabelbaan de heuvel op of slenter door de smalle straatjes van het oude centrum. Houd je van wijn? Dan is de wijnregio Kakheti dé place to be. Sighnaghi is één van de hooggelegen stadjes die zich in deze regio bevindt. Geniet onder het genot van een glas wijn van een indrukwekkend uitzicht over de omgeving.

Kazbegi, gelegen in het Kaukasus gebergte, is absoluut de moeite waard. Trek je wandelschoenen aan en wandel naar de Gergeti Kerk op bijna 2200 meter hoogte. Het adembenemende uitzicht over de met sneeuw bedekte bergtoppen is een plaatje.

De regio Svanetië ligt ietwat afgelegen in het Kaukasus gebergte, omringd door bergtoppen en gletsjers en vestigingstorens. Ook in deze regio is genoeg te beleven. Overnacht in Mestia, verken de omgeving te paard of hike via dichtbegroeide bossen, open vlaktes en riviertjes naar de Chalaadi gletsjer.

Rondreis Georgië » Individuele Rondreizen Op Maat | Riksja Georgië (2024)

FAQs

Rondreis Georgië » Individuele Rondreizen Op Maat | Riksja Georgië? ›

Is Georgië duur? Georgië is een relatief goedkope vakantiebestemming. De prijzen voor accommodatie, eten en vervoer zijn vaak lager dan in andere Europese landen.

Is Georgië een duur land? ›

Is Georgië duur? Georgië is een relatief goedkope vakantiebestemming. De prijzen voor accommodatie, eten en vervoer zijn vaak lager dan in andere Europese landen.

Hoeveel weken Georgië? ›

Twee weken rondreis Georgië

In Georgië vind je een goede mix aan cultuur, natuur en culinaire ervaringen. Een minimum van twee weken is dan ook nodig om de hoogtepunten in dit land te bezoeken. We geven je ook de optie om deze reis uit te breiden tot drie weken, wat we zeker aanraden als je de tijd hebt!

Is Tbilisi veilig? ›

Criminaliteit. Houd in Georgië rekening met zakkenrollers en diefstal, vooral op drukke plekken. In de hoofdstad Tbilisi en in andere grote steden komt georganiseerde criminaliteit voor. Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht.

Hoe lang vakantie Georgië? ›

Het is een relatief klein land en in een paar uurtjes tijd kan je de meeste uithoeken van het land bereiken, zelfs met het openbaar vervoer. In een week of 2 kan je dus al best veel zien, maar voor een vakantie moet je eigenlijk de tijd nemen en minimaal 3 weken reizen in Georgië.

Wat kost uit eten in Georgië? ›

Kosten in Georgië

Voor een maaltijd in een restaurant betaal je ongeveer tussen 5 en 15 euro per persoon en een liter benzine kost je hier maar 0,75 Euro.

Wat kost een biertje in Tbilisi? ›

Algemeen Tbilisi

Water of frisdrank in restaurants kost meestal 2 lari en biertje van 3 tot 4 lari.

Hoe lang mag je in Georgië blijven? ›

Op 27 februari 2017 nam de Raad een verordening over visumliberalisering aan voor Georgiërs die naar de EU reizen voor een verblijf van 90 dagen binnen een periode van 180 dagen.

Wat voor taal spreken ze in Georgië? ›

De officiële taal in Georgie is het Georgisch. Daarnaast wordt er ook Russisch en Armeens gesproken. In Georgië wordt beperkt Engels gesproken, maar dit belemmert je niet.

Is Georgië mooi? ›

Georgië is een relatief onbekend land, maar waanzinnig mooi. Het land wordt omringd door het Kaukasusgebergte en is gelegen aan de schitterende Zwarte Zee. Door het land vindt u vele oude kloosters, kerken en historische plekken.

Waarom niet reizen naar Georgië? ›

Het reisadvies voor Georgië is voor het merendeel geel, met uitzondering van de regio's Abchazië en Zuid-Ossetië. Deze regio's krijgen een rood reisadvies wat betekent dat reizen wordt afgeraden. Het is hier voor toeristen niet veilig.

Kan je met ID-kaart naar Georgië? ›

U kunt met een Nederlandse ID-kaart naar Georgië reizen. U heeft geen Nederlands paspoort nodig. Heeft u een overstap in een land waar u niet naartoe kunt reizen met een ID-kaart? Dan heeft u wel een paspoort nodig.

Waarom is Georgië onveilig? ›

Het enige echt reële gevaar in Georgië komt van de andere weggebruikers, die maar al te vaak met een slok op of zonder rijbewijs achter het stuur. Ook bestuurders van de marshrutka's, de snelle minibusjes die als openbaar vervoer dienen, lijken soms met een ware doodsverachting het land te doorkruisen.

Waar nooit heen gaan op vakantie? ›

Er bestaat een risico op aanslagen. Dit zijn niet alle landen en gebieden waar je beter niet op vakantie kunt gaan. Ook Afghanistan, Burundi, Centraal Afrikaanse Republiek, Jemen, Libië, Niger, Gaza, Somalië, Syrië en Zuid-Soedan zijn heel gevaarlijk.

Waar staat Georgië om bekend? ›

Georgië staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, van hoge bergpieken tot uitgestrekte valleien en kristalheldere meren. De Kaukasus, met zijn majestueuze bergtoppen, biedt een paradijs voor wandelaars en avonturiers.

Heb je een visum nodig voor Georgië? ›

Nee, je hebt geen visum nodig voor Georgië. Je hebt wel een paspoort nodig welke minimaal 6 maanden geldig moet zijn op het moment dat je Georgië verlaat.

Hoe betalen in Georgië? ›

Bij de Nederlandse ambassade in Tbilisi kunt u contant betalen in Georgische Lari (GEL). Of met bankpas in euro's (EUR). Bij betaling met een betaalpas of creditcard kan uw bank extra kosten in rekening brengen. Deze kosten komen bovenop het te betalen bedrag.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 5948

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.