Weekmenu week 23 - Miljuschka (2024)

Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Deze week kies ik voor een reis rond de wereld. Ben je benieuwd naar mijn nieuwe weekmenu? Lees dan snel verder en laat je verrassen door deze wereldse lekkernijen.

Maandag – Makkelijke pompoensoep

Weekmenu week 23 - Miljuschka (1)

Maak je klaar voor een heerlijke start van de week met deze eenvoudige pompoensoep. Met slechts een handvol ingrediënten en minimale inspanning, tover je in no-time een verwarmende en voedzame maaltijd op tafel. De natuurlijke zoetheid van de pompoen, gecombineerd met een perfect uitgebalanceerde mix van kruiden, maakt deze soep tot een ware smaaksensatie. Serveer met een knapperig stokbrood en geniet van een compleet en voldoenend gerecht. Deze makkelijke pompoensoep is het ultieme comfort food voor een drukke maandagavond.

Dinsdag –Filopastei met wilde paddenstoelen

Weekmenu week 23 - Miljuschka (2)

Op dinsdag staat er een heerlijke filopastei met wilde paddenstoelen op het menu. Deze Griekse specialiteit combineert de aardse smaken van verschillende soorten paddenstoelen met het knapperige, bladerdeegachtige jasje van filodeeg.De vulling van de pastei bestaat uit een mix van zorgvuldig geselecteerde wilde paddenstoelen. Deze geven het gerecht een rijke, volle smaak en aroma. Het brosse filodeeg omhult de paddenstoelenvulling als een krokant jasje.

Deze filopastei is een smakelijk vegetarisch gerecht dat laat zien dat de Griekse keuken meer is dan alleen vlees en vis. Het is een perfecte maaltijd voor een doordeweekse dinsdagavond, die je even doet wegdromen naar de mediterrane sferen van Griekenland.

Woensdag –Gravad lax: gemarineerde zalm met rode biet

Weekmenu week 23 - Miljuschka (3)

Woensdag is visdag!Gravad lax is een heerlijke Scandinavische specialiteit van gemarineerde zalm. De zalm wordt bedekt met een mengsel van zout, suiker, dille en rode biet, en een paar dagen in de koelkast gelegd om te marineren. De rode biet geeft de zalm niet alleen een prachtige roze kleur, maar voegt ook een subtiele zoetheid toe die perfect past bij de rijke smaak van de vis.Serveer de gravad lax in dunne plakjes op een bedje van frisse sla met wat citroenschijfjes en een dot mosterd-dille saus. Dit gerecht is licht, fris en bomvol smaak – perfect voor een snelle en gezonde maaltijd doordeweeks.

Donderdag –Pulled pork burger met crispy onion rings

Weekmenu week 23 - Miljuschka (4)

Donderdag staat er een Amerikaanse klassieker op het menu: pulled pork burgers met crispy onion rings. Het vlees wordt urenlang op lage temperatuur gegaard tot het zo mals is dat het uit elkaar valt. De pulled pork krijgt een sticky marinade voor een rijke smaak.Het malse vlees komt op een zacht broodje, samen met een flinke lading knapperige uienringen. Als frisse tegenhanger mag de coleslaw niet ontbreken. Deze combinatie van smaken en texturen maakt de pulled pork burger tot een ware publiekslieveling. Kortom, een stevige burger waar je je vingers bij aflikt!

Vrijdag –Bietenwraps met hummus en rosbief

Weekmenu week 23 - Miljuschka (5)

Breng kleur op je bord met deze heerlijke bietenwraps. De felroze wraps zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens super gezond. Smeer ze royaal in met zelfgemaakte hummus voor een lekkere bite. Dunne plakjes malse rosbief maken het geheel af.Vul de wraps verder met je favoriete verse groenten zoals sla, tomaat, komkommer en paprika voor een knapperige twist. Deze bietenwraps zijn in een handomdraai klaar en perfect voor een snelle, gezonde lunch of licht avondmaal. Kortom, met dit kleurrijke gerechtje zet je snel iets smakelijks en voedzaams op tafel!

Zaterdag –Knapperige salade met gember-kurkumadressing

Weekmenu week 23 - Miljuschka (6)

Op zoek naar een frisse en gezonde salade voor het weekend? Probeer dan eens deze knapperige salade met gember-kurkumadressing. De combinatie van verschillende groenten, noten en zaden zorgt voor een heerlijke crunch in elke hap.De ster van deze salade is de zelfgemaakte dressing met gember en kurkuma. Deze ingrediënten geven niet alleen een prachtige gele kleur, maar zitten ook boordevol goede eigenschappen. Gember heeft een ontstekingsremmende werking en kurkuma staat bekend om z’n antioxidanten.Met deze kleurrijke regenboogsalade haal je in één keer je dagelijkse portie groenten binnen. Lekker, voedzaam en ook nog eens makkelijk te maken. Ideaal voor een luie zaterdag!

Zondag –MonChou taart met Bastogne en kersen

Weekmenu week 23 - Miljuschka (7)

Op deze luie zondag trakteren we onszelf op een heerlijke MonChou taart met een twist. De bodem bestaat uit krokante Bastogne koekjes, een perfecte basis voor de romige MonChou vulling. Als kers op de taart voegen we zoete, sappige kersen toe als topping.Deze combinatie van texturen en smaken maakt elke hap tot een feestje. De taart is makkelijk te maken en staat in no-time op tafel. Ideaal om te delen met familie of vrienden bij de koffie. Een stukje zondagse verwennerij om even bij weg te dromen. Kortom, deze MonChou taart is de ultieme afsluiter van een geslaagd weekend!

Dus foodies, dat was ‘m weer voor deze week. Een menu vol verrassingen en wereldse smaken. Ik hoop dat ik je weer geïnspireerd heb om de keuken in te duiken. Happy cooking allemaal! Tot volgende week.

Weekmenu week 23 - Miljuschka (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated:

Views: 6177

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.